Curl History 101

Curl History 101

ONZE LOVE FOR CURLS DOORHEEN DE JAREN 

Heb je je ooit afgevraagd over de geschiedenis van de haarverzorging voor onze curly lokken? Maak je klaar voor een trip down history lane en leer hoe mensen in het verleden voor hun krullen zorgden.

Lang geleden in het oude Egypte waren de vrouwen letterlijk goals met hun mooie kapsels. Maar laten we eerlijk zijn, het kostte wat moeite om die krullen intact te houden. Ze gebruikten oliën en pomades om hun haar gehydrateerd en gestyled te houden, en ze hadden zelfs mooie kammen en borstels van hout en metaal om hun haar te ontwarren en te stylen. Kun je je voorstellen dat je je krullen probeert te ontwarren met een metalen kam? Auwch!

Fast forward een paar eeuwen naar het oude Griekenland, waar ze ook curly hairstyles rockten. Maar zij gebruikten verwarmde strijkijzers om krullen en golven te creëren in plaats van oliën. En de Romeinen? Ze gebruikten ook hete tangen om krullen te maken en mengden oliën en kruiden om hun haar glanzend en gezond te maken.

In de renaissanceperiode waren krullen super trending en gebruikten mensen verwarmde krultangen of hete rollers om ze te bereiken. In de 19e eeuw gebruikten vrouwen een techniek genaamd "marcel waving" om krullen en golven te creëren, waarbij een verwarmd strijkijzer werd gebruikt om een patroon in het haar te creëren. Kun je je voorstellen hoe heet dit toen moet zijn geweest voor je haar?

In de 20e eeuw begonnen vanaf de jaren 50 haarverzorgingsproducten speciaal voor krullen op te duiken. Maar pas aan het einde van de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw begonnen meer mensen hun natuurlijke krullen en coils te omarmen en kwamen er meer gespecialiseerde haarverzorgingsproducten en technieken voor krullen beschikbaar.

Tegenwoordig hebben we talloze opties om onze krullen te verzorgen en te stylen, van natuurlijke en biologische haarverzorgingsproducten tot gespecialiseerde tools en technieken. Het draait allemaal om het vinden van wat voor jou en je krullen werkt. En laten we niet vergeten dat de geschiedenis van haarverzorging voor krullen een weerspiegeling is van de veranderende opvattingen en denkwijzen over wat als "mooi" haar wordt beschouwd. Dus laten we onze krullen omarmen en ze met trots dragen!

Ben jij klaar om je natuurlijke krullen te gaan omarmen? Onze curly experts staan klaar voor je!  Boek jouw curly treatment hier!

Back to blog