Wat is jouw krultype?

Wat is jouw krultype?

DE CURLY GIDS

Als je krullend haar hebt, weet je dat geen twee krullen precies hetzelfde zijn. Er zijn veel verschillende krulpatronen en texturen die onder de paraplu van 'krullend haar' kunnen vallen, en het begrijpen van jouw specifieke krultype kan de sleutel zijn tot het vinden van de juiste producten en technieken voor het onderhouden en stylen van je krullen.

Een populaire manier om krullen te classificeren is het krultyperingssysteem dat is ontwikkeld door haarstylist en krulexpert Andre Walker. Volgens dit systeem zijn er drie hoofdtypen krullen:

KRULTYPE 2: WAVY HAIR Type 2-krullen zijn golvende krullen die doorgaans fijner en zachter zijn dan andere krultypes. Ze hebben de neiging om een "S"-vorm te hebben en kunnen vatbaar zijn voor kroezen.

KRULTYPE 3: CURLY HAIR Type 3 krullen zijn middelgrote krullen die veerkrachtig en vaak goed gedefinieerd zijn. Ze hebben meestal een "3" vorm en kunnen variëren van los tot strak.

KRULTYPE 4: COILY HAIR Type 4-krullen zijn zeer strakke krullen die heel compact zijn en daardoor ook vatbaarder zijn voor uitdroging dan andere krultypes. Ze kunnen een "4"- of "Z"-vorm hebben.

Veel mensen hebben een mix van verschillende krultypes en texturen in hun haar. Bovendien kan de haartextuur en het krulpatroon van persoon tot persoon verschillen en in de loop van de tijd veranderen als gevolg van factoren zoals leeftijd, hormonale veranderingen en hittestyling.

Wat betekent dit voor jou? Als je niet zeker weet wat je krultype is, probeer dan te zoeken naar afbeeldingen van mensen met vergelijkbare haartypes en structuren, of raadpleeg een stylist die getraind is in het werken met krullend haar. Als je jouw krultype uiteindelijk kent, kun je de juiste producten en technieken vinden voor jouw specifieke haarbehoeften. Winning!

Heb jij hulp nodig met het (her)vinden van je krultype? Onze curly experts staan klaar voor je!  Boek jouw curly treatment hier!

Back to blog